Informatie
Soort
Capsicum Annuum
Heetheid
Scoville Rating (1-10): 1 tot 3
Ervaring
Dit was een van de allereerste pepers die ik zaaide. Deze tamelijk grote pepers lijk op puntpaprikas en groeien ook redelijk snel. Rijpt van groen naar rood met een leuke schakering hier en daar. Een dikwandige peper. De foto hieronder geeft een (iets overdreven) indruk van de overgangskleuren.
De allereerste peper was helemaal niet heet, maar had wel makkelijk een lengte van 15cm. De twee peper was plots dan wel weer enorm heet. De rest terug een pak minder, maar dat lag waarschijnlijk aan het gure weer.
Verwonderd was ik toen we deze peper op het einde van het seizoen toevoegden aan onze zelfgemaakte spaghetti saus. Zonder te overheersen gaf deze een subtiele maar lekkere, frisse smaak aan de saus. Dat is iets wat ik zal mogen testen met andere pepers vanaf volgend jaar.
De peper stond in het voorjaar vooral in de serre, maar wegens plaatsgebrek werd hij (in pot) naar buiten verhuisd en in de nazomer naar het terras. Daar deed hij het nog heel goed. De algemene opbrengst was matig maar ook zeker niet slecht. Desondanks waren de vruchten mooi groot.
Gebruik
Interessant om op te vullen of om fijn te snijden in slaatjes. Kan eigenlijk wel een paprika vervangen wanneer hij niet te heet is 🙂
http://www.tradewindsfruit.com/content/beaver-dam-pepper.html